19 juni 2016: Bezoek aan Wenen; 20 juni 2016: Bezoek aan Wenen

20 juni 2016 - Klosterneuburg, Oostenrijk

Vandaag een stralende dag om Wenen te bezoeken waarbij we gebruik maken van trein, tram en U-bahn.
Wandelend door deze stad hebben we een groot aantal van de bekende geboywen, monumenten gezien.
We zijn in de Stephansdom, de Karlskirche geweest hebben de Hofburg gezien alsmede het Raadhuis.
Verder een bezoek gebracht aan Schloss Schonbrunn met zijn schitterende parktuin.
Morgen is het plan om nog wat dingen gedetailleerd te bekijken.

Gisterenavond begon het om 9 uur te regenen en heeft het bijna ononderbroken door geregent tot pakweg 12 uur
vanmorgen. We hebben om 12 uur de trein gepakt naar Wenen om de Stephansdom en de Peterskirche vanbinnen wat
beter te bekijken. Wat een pracht en praal dat je ziet.
Daarna hebben we nog het stift Klosterneuburg bekeken. Dit is van de reikste kloosters in Oostenrijk met veel wijngaarden
landgoederen en winkels.
De weersvoorspelling voor de komende dagen ziet er veel belovend uit misschien zelfs te extreem het eind van de week
wordt 34°C verwacht. We zien wel wat er vanuit komt.
Morgen gaan we in ieder geval onze reis vervolgen en de eerste etappe afleggen langs de Donau.

1. Ans en Roelof:
    20 juni 2016
    Dus genoten van Wenen zo te horen. Zie net op het nieuws dat het hier ook warmer gaat worden maar gelukkig geen 34 graden.
    Goede reis morgen en ga weer genieten van de mooie dingen die jullie gaan zien.
  2. Ans en Roelof:
    20 juni 2016
    We wensen jullie veel succes met de tocht morgen. En bedenk dat het mooie weer dat eraan komt hoe dan ook beter zal bevallen dan alle regen tot nu toe. Hier in Nijmegen giet het ook van de regen. Nu hoef ik morgen niet zover te fietsen naar school, maar als het regent is dat ook al vervelend. Kijk goed om je heen. Lijkt me fantastisch, zo'n tocht langs de Donau. Geniet ervan
    Groeten vanuit een druilerig Nijmegen
  3. Herman brand:
    Geniet van het mooie Wenen
    Veel succes met de reis
  4. Aafke en Rob:
    20 juni 2016
    Nog even een kleine aanvulling op de reactie van Aafke.
    Ik stuur jullie een link voor wat toepasselijke achtergrondmuziek tijdens jullie fietsroute langs "die schöne blaue donau"
    Groeten,
    Aafke en Rob
  5. Aafke en Rob:
  6. Antoinet:
    20 juni 2016
    Fijn dat jullie genoten hebben van Wenen. Veel plezier met het fietsen langs de Donau. Groet uit een regenachtig Hengelo.
  7. Annet Krabbenbos:
    21 juni 2016
    Met de groetjes van Jan en Joke. Hun hebben het weer eens niet voor elkaar met internet, dus daarom via deze weg. Dus jullie gaan aan de terugtocht beginnen als ik het goed heb. Heel veel mooi weer gewenst tijdens het fietsen.
  8. Frank:
    22 juni 2016
    "Alles gezien in Wenen"? Het zijn mooie foto's die je gemaakt hebt, inderdaad wat een pracht. Sterkte met de draad weer oppakken en de tocht langs de Donau moet schitterend zijn :)